Innovationen

De doorbraak van de rode peer

De doorbraak van de rode peer

In 1992 ontdekte perenteler Simon Broertjes in Wijdenes (Noord-Holland) een rood gebloste peer in zijn Doyenné du Comice-boomgaard. Na 10 jaar observatie en ontwikkeling werd de rode peer in 2002 wettelijk erkend als nieuw clubras; de Rode Doyenne van Doorn. Vandaag de dag beter bekend als de Sweet Sensation en Sweet Doret. The Greenery teelt deze peer nu wereldwijd, zodat deze jaarrond beschikbaar is voor retailers.

De Sweet Sensation onderscheid zich niet alleen van de vrije rassen vanwege haar unieke kleur en smaak, maar ook omdat wij het via een commercieel concept afzetten. Met behulp van marketinginnovaties geeft The Greenery de peer steeds weer nieuwe dimensies mee, wat uiteindelijk moet leiden tot een zo goed mogelijk rendement voor zowel de telers als retailers.

Het hele jaar rond

The Greenery bezit sinds 2012 de officiële kwekersrechten van de Rode Doyenne, waardoor wij deze wereldwijd kunnen telen, in bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Argentinië, Chile, Frankrijk, Engeland en België. Peren zijn in het noordelijk halfrond beschikbaar van november t/m half maart en in het zuidelijk halfrond van eind maart t/m augustus, hierdoor kunnen wij de Sweet Sensation het hele jaar rond aanbieden.

"De Sweet Sensation peer staat nog aan het begin van haar leven. The Greenery zet dan ook in op stevige groei."

Bert Wilschut
Productmanager Hardfruit

Innovatie

The Greenery zoekt constant naar innovaties en vooruitgang in de telerswereld. Zowel op teelttechnisch gebied, maar ook hoe we nieuwe producten aan de man brengen. De Sweet Sensation is hier een schoolvoorbeeld van.

Marketing

Een nieuw clubras introduceren, zoals de Sweet Sensation, is complex en heeft veel tijd nodig. Vooral wanneer het een peer betreft die een dusdanig unieke, afwijkende kleur heeft. Met de volle inzet van onze marketingafdeling zorgen we voor de definitieve doorbraak van dit bijzondere product.

Feiten

Wereldwijd
458
hectare
In 2026 meer dan
900
hectare
In Nederland
50%
groei

Wertschöpfungskette

Obst und Gemüse sind wertvoll in jedem Glied