Nieuws

Innovatie in het groenteschap: savooie spitskool van The Greenery

7 oktober 2024

Innovatie in het groenteschap: savooie spitskool van The Greenery

Deze herfst is er een nieuwe Nederlandse kool in het groenteschap: de savooie spitskool. Deze knappe kool is geteeld door Joris de Boer, teler van The Greenery, en heeft het beste van twee kolen in één.

De opvallende spitse vorm en mildzoete smaak van spitskool, en de bladeren en structuur van savooiekool waardoor hij een lekkere crunchy bite heeft. Veelzijdig, lekker en ook nog eens heel gezond: de kool zit boordevol vezels, vitamines,
en mineralen en is caloriearm.

Samenwerking in de keten

De introductie van de savooie spitskool is een samenwerking binnen de gehele keten. Zaadveredelaar Bejo, teler A.S. de Boer, telersorganisatie The Greenery en supermarktketen Jumbo maken het samen mogelijk deze nieuwe kool te introduceren deze herfst. “Wij telen al jaren spitskool. En toen ik de savooie spitskool voor het eerst zag, deed dit product me meteen denken aan snoeptomaatjes: een nieuw product afgeleid van een bestaand product maar dan met nóg meer smaak. Dat moest wel gaan scoren!”, vertelt The-Greenery-teler Joris de Boer.

“De traditionele spitskool blijft ideaal als ingrediënt voor een salade door de malse structuur en de zoete smaak. De savooie spitskool is daarnaast ideaal voor in de wokpan, of om te roosteren voor die extra bite. Als mijn collega’s of ikzelf in een Jumbo-supermarkt lopen, kijken we altijd even hoe onze kool erbij ligt.
Dit  gloednieuwe product erbij maakt ons enorm trots!”

Innovatie in het groenteschap

Ruud de Vries (Category Manager groente, Jumbo) is enthousiast: “We kijken altijd naar innovaties binnen het groenteschap. De vollegrondscategorie is van oudsher vrij traditioneel, maar wij zien hier zeker kansen.”

“We zijn dan ook blij met de introductie van deze nieuwe kool, die niet alleen gezond en lekker is maar ook nog eens gemakkelijk te bereiden. De savooie spitskool past goed in het seizoen en komt uit Nederland. Dat sluit perfect aan bij waar Jumbo voor staat.”

Plantaardig eten is hot!

Katinka Bijl (Product Marketeer, The Greenery) vult aan: “Plantaardig eten is hot! En, deze savooie spitskool heeft een korte bereidingstijd en sluit mede daarom goed aan bij de behoefte aan gemak van consumenten, en met name Millennials en GenZ. Daarnaast heeft de kool, net als spitskool, een zoetje waardoor kinderen ook zeker enthousiast mee zullen eten!”

Nu beschikbaar bij Jumbo

De savooie spitskool is vanaf nu beschikbaar bij een geselecteerd aantal (grotere) Jumbo supermarkten. Kijk op https://www.verseoogst.nl/producten/savooie-spitskool voor receptinspiratie of productinformatie.